Öppettider i Eskilstunalokalen

Lokalen öppen på följande tider under hösten 2019:

Tisdagar 13:00 – 17:00 • Torsdagar 13:00 – 17:00

Första öppetdag på höstsäsongen är tisdagen den den 27 augusti. Sista öppetdag på höstsäsongen är tisdagen den 28 november.

Parkering

Sveaplans centrum max 2 tim (P-skiva erfordras). Det kan även finnas plats inne på Dambergsgatan, som nås via Djurgårdsvägen.

Busslinjer till Lokalen

Närmaste busshållplats är på Kungsvägen (Rådhustorget eller Sveaplan).
Se vidare tidtabell för lokala busstrafiken

Eskilstunalokalen beskrivning

Föreningen har en egen lokal med ett alltmer växande bibliotek. Där finns intressanta klubb- och föreningstidningar från i stort sett alla olika släktforskningsföreningar i Sverige. Även utbudet av böcker med olika intresseinriktningar är stort. Vi bygger också kontinuerligt upp vårt bibliotek av CD-skivor med släktforskningsmaterial.

I lokalen finns också ett antal datorer, uppkopplade mot internet. Lokalen håller öppet för medlemmar enligt tider, som publiceras på denna hemsida och i vårt medlemsblad Anbudet. Anbudet kommer ut fyra gånger per år. Medlemmar och andra skribenter gör här ett berömvärt jobb för att fylla medlemsbladet med läsvärda artiklar.

I lokalen ordnar vi också kurser i släktforskning. Föreningen brukar även arrangera resor för medlemmarna till kända och okända mål.
I samband med öppet hus anordnar vi en hel del tematräffar. Se vidare kalendarium.

Släktforskarlokalen på Dambergsgatan 1

I vår släktforskarlokal på Dambergsgatan 1 finns den en hel del matnyttigt för släktforskare. Förutom en mängd facklitteratur och abonnemang på SVAR, Arkiv Digital och Ancestry finns en mängd CD-skivor att titta på.

Klicka här för att ladda ned en förteckning som PDF-fil